מרק עגבניות שהוא ארוחה שלמה

לא חסרות דרמות בגידול הילדים. כל הורה צריך להחזיק בסטנד ביי כדור נגד התקף חרדה שיכול לפקוד אותו לפעמים. הילדים מתמרדים כמעט לכל דבר שאנחנו רוצים מחייהם – שיסדרו את החדר, שיתקלחו השם ישמור, שילכו כבר לישון, שיעשו שיעורי בית לפני שהם נכנסים לפייסבוק, שיאכלו לפני שהם נעלמים לחדר שלהם. אוכל הוא סיבה למריבה קשה ביותר – פתאום הם כבר לא אוהבים לאכול ירק מסוים, פתאום הם לא מוכנים לאכול בכלל ירקות, פתאום כל מה שהם מוכנים לאכול זה פסטה וגם זה בקושי, פתאום הם חושבים שהם שמנים ולא רוצים לאכול כלום או שכל מה שהם מוכנים לאכול זה במבה ושוקולד. בעייתי, בעייתי מאוד.

אם אי אפשר לנצח את הילדים אז לפחות נצטרף אליהם, אבל במקומות שאנחנו מרשים לעצמנו. איפה למשל? שמתם לב בוודאי שילדים נורא אוהבים קטשופ, וקטשופ הולך אצלם עם הכול בערך. אותנו זה מגעיל לאללה, אבל הם משום מה עפים על זה. אם כך, כנראה שילדים ממש אוהבים עגבניות, נכון? ומה עוד ילדים נורא אוהבים לאכול? פתיתים! פתיתים הם התוספת האידיאלית לאוכל מבחינתו של כל ילד.  מסקנה: מרק עגבניות עם פתיתים (רצוי בצורת גן חיות) הם ארוחה הצהריים המושלמת ביותר לילדים.

הרי לכם מתכון ששווה לכם לנסות ולהיווכח בעצמכם ברמת ההצלחה המטורפת שלו:

מתכון מרק עגבניות עם פתיתים

קודם כל, מה צריך?

מצרכים שיספיקו ל- 6 מנות:

כוס פתיתים "חיות" (יש לסוגת)

כפית שמן קנולה

4 כפות שמן זית איכותי

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום כתושות

כף סוכר חום

2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות

2 מקלות סלרי קצוצים

פחית גדולה של עגבניות מרוסקות (800 גרם)

2 כוסות מים רותחים /ציר ירקות

3 כפות קטשופ

כפית בזיליקום

מלח ופלפל לפי הטעם

ועכשיו איך מכינים?

  1. מבשלים את הפתיתים ב-4 כוסות מים רותחים מומלחים קלות, עד שהם בדרגת "אל דנטה" מה שנקרא (בערך 5-7 דקות לאחר הרתיחה). מסננים, שוטפים במים קרים. מחזירים לסיר, מפזרים כפית שמן קנולה ומנערים את הסיר כדי שהשמן יתפזר על הפתיתים וימנע הידבקות. שומרים בצד עד ההגשה.
  2. מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים את הסוכר החום והשום ומקרמלים יחד במשך כמה דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי ומטגנים 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, המים/הציר, הקטשופ והתבלינים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה עד שהירקות רכים. מורידים מהאש ובעזרת בלנדר מוט מרסקים את המרק לתערובת אחידה. (אם הילדים יחסית גדולים אפשר לטחון רק מחצית מהכמות ואפשר גם לא לטחון בכלל!). טועמים ומתקנים תיבול.
  3. לפני ההגשה מוסיפים פנימה את הפתיתים המוכנים ומחממים על אש קטנה. מוזגים לקעריות ומגישים חם.

בתאבון!

לעוד מתכונים מעולים באתר סוגת!

צור קשר: