ייעוץ קולינרי? מה זה?

כל העת צצים מקצועות חדשים בהתאם למציאות המשתנה. אחד המקצועות שהפך למדובר ביותר בתקופה האחרונה עם כל הריאליטי בישול הוא ייעוץ קולינרי. זה לא סוד שכיום הרבה בעלי מסעדות נעזרים בשירותיהם של יועצים קולינריים. יועץ מבין עניין מעניק את ההכוונה החיונית למסעדות וליצרניות מזון על מנת שהן יידעו לספק שירות ומוצר משובח ומשודרג יותר לבאי המסעדה. מה גם שאם מסעדה שוכרת את שירותיו של שף בעל שם הוא מביא מיוקרתו לשם של המסעדה וזה עשוי לסייע לה לשגשג ולמשוך אליה סועדים סקרנים.

אז מיהו למעשה יועץ קולינרי? האם כל אחד יכול להיות? ממש לא, יועץ קולינרי חייב להיות שף או אושיית אוכל מקצועית ששוחים בצורה המקצועית ביותר ברזי תחום המזון והמסעדנות בכל היבט שלהם. מרבית היועצים הקולינריים בישראל עברו הרבה יותר מאשר קורס בישול וכמה שנות ניסיון בטבחות. מדובר באנשים שנחשבים לשפים מובילים שכולם מכירים מתוך ומחוץ לענף. היועץ ידוע כמי שיש לו תובנות של שנים רבות ושליטה מוחלטת בכל מה שמתרחש במטבח, בכל מה שמתבשל במטבח וכל זאת לצד התנהלות כלכלית נכונה.

אוכל סיני

מסעדות רבות וטובות נסגרו לא בגלל מחסור בלקוחות אלא בגלל חלוקה לא נכונה של המשאבים הכספיים. יועץ קולינרי משול למאמן כושר אישי שנותן בראש למנהל המסעדה כשצריך ואומר לו – פה, אתה מבזבז כסף, ופה, המנה נראית על הפנים, ופה, השירות שהלקוח מקבל אינו זוכה אפילו לציון 6.

אז מי זקוק לשירותיו של יועץ קולינרי? הכול כל בעל מסעדה היום לא יוכל להסתדר ללא שירותיו? כל מי שאין לו ניסיון של שנים רבות בתחום מומלץ לו להיעזר במומחה. המון מסעדות נפתחות על ידי יזמים צעירים ושאפתנים שסיימו לפני רגע קורס בישול והם צופים לעצמם הצלחה מטורפת בתחום. אולם כך נכנסים לביצה טובענית ולעסק תובעני עם חוסר ניסיון ראוי להתמודד עם כל הבעיות וחבלי הלידה של עסק חדש בכלל ומסעדה חדשה בפרט. מה גם ששוק המסעדות רווי ויש תחרות עצומה. בקיצור, אם אתם רוצים לפתוח מסעדה ואין לכם מושג מהחיים שלכם איך עושים את זה נכון – פנו ליועץ קולינרי מבין עניין.

איך בוחרים יועץ קולינרי? קודם כל, יש היום המון יועצים שמסתובבים שם בחוץ. כדאי לעשות שיעורי בית ולבדוק מי היועץ שהכי מתאים לאופי של המסעדה. בין אם אתם פותחים בית קפה, מסעדה חלבית, מסעדה לטבעונים, מסעדה מזרחית. לכל סוג של מסעדה יש מאפיינים ייחודיים מבחינת סוג ההגשה, סוג השירות, גיוון התפריט, עיצוב חלל המסעדה וכו'. מעבר לכך שווה לברר מה הרקע של היועץ הקולינרי ומה הניסיון שלו, על מנת שתבחרו באדם הכי מקצועי והכי מיומן לטובת משימת על שלכם: פתיחת מסעדה שתהפוך למקום הכי מדובר בעיר.

צור קשר: